Ceylon OP Dimbula Uduwela
Dimbula Uduwela to herbata pochodząca z zachodnich wyżyn Sri Lanki. Charakteryzuje się ciemnym, długim i sprężystym liściem o posmaku dojrzałych jabłek.
Sposób parzenia: ok. pół minuty wodą o temperaturze 95 °C. Nadaje się do wielokrotnego zaparzania.
Herbata czarna powstaje w wyniku poddawania herbacianych liści czterem procesom, tj. więdnięciu, skręcaniu, fermentacji i suszeniu. Podobnie jak herbata czerwona, czy zielona ma pozytywny wpływ na układ trawienny, pomaga nawet w lekkich zatruciach. Oprócz tego wspomaga układ krwionośny i pobudza.
Sposób parzenia: ok. pół minuty wodą o temperaturze 95 °C. Nadaje się do wielokrotnego zaparzania.
Herbata czarna powstaje w wyniku poddawania herbacianych liści czterem procesom, tj. więdnięciu, skręcaniu, fermentacji i suszeniu. Podobnie jak herbata czerwona, czy zielona ma pozytywny wpływ na układ trawienny, pomaga nawet w lekkich zatruciach. Oprócz tego wspomaga układ krwionośny i pobudza.