Słońce Sawanny
Wyborna czarna herbata Kenia w połączeniu z plasterkami cytryny, trawą cytrynową, kawałkami imbiru, białym pieprzem, kwiatkami kaktusa, czerwonym pieprzem, kawałkami drzewa sandałowego, liśćmi aloesu oraz płatkami ostu.
Sposób parzenia: ok. pół minuty wodą o temperaturze 95 °C. Nadaje się do wielokrotnego zaparzania.
Herbata czarna powstaje w wyniku poddawania herbacianych liści czterem procesom, tj. więdnięciu, skręcaniu, fermentacji i suszeniu. Podobnie jak herbata czerwona, czy zielona ma pozytywny wpływ na układ trawienny, pomaga nawet w lekkich zatruciach. Oprócz tego wspomaga układ krwionośny i pobudza.
Sposób parzenia: ok. pół minuty wodą o temperaturze 95 °C. Nadaje się do wielokrotnego zaparzania.
Herbata czarna powstaje w wyniku poddawania herbacianych liści czterem procesom, tj. więdnięciu, skręcaniu, fermentacji i suszeniu. Podobnie jak herbata czerwona, czy zielona ma pozytywny wpływ na układ trawienny, pomaga nawet w lekkich zatruciach. Oprócz tego wspomaga układ krwionośny i pobudza.